architect Office Kersten Geers David Van Severen
project nieuwbouw van een school, Leuven
status voltooid
periode 2011-2014
oppervlakte 3.700 m2
budget 4.700.000 €
opdrachtgever Provincie Vlaams Brabant

De school omvat een sporthal met een speelplaats op het dak en een klassenvleugel. Deze twee volumes worden van elkaar gescheiden door een circulatiestrook.
Het gebouw is opgebouwd uit holle betonwanden en voorgespannen predallen. Deze holle betonnen wanden bestaat op zich uit een sandwich-constructie: een eerste betonplaat, een eventuele isolatielaag, een spouw en een tweede betonplaat. De spouw wordt op de werf opgestort waardoor de verschillende panelen samenwerken als één betonwand. De holle betonwanden hebben het ritme van het gebouw bepaald.
De circulatiestrook omvat de trappen. Deze stook hangt in uitkraging aan het volume van de klassenvleugel waardoor de vloeren van deze vleugel konden worden uitgewerkt als een hyperstatische constructie. Deze vloeren overspannen 8m en hebben een dikte van 25cm.
De speelplaats dat zich op het dak van de sporthal bevindt wordt gedragen door 11 spanten van 1,2m hoog die 22m overspannen. Ter plaatse van de speelplaats wordt de gevel opgebouwd uit holle betonwanden.


 


SPATIE webdesign, Antwerpen