alle projecten vorige industriebouw volgende industriebouw
Stijn Bollaert
Stijn Bollaert
architect Trans architectuur stedenbouw
project nieuwbouw van een logistiek onthaalgebouw en kantoor, Gent
status voltooid
periode 2016 - 2018
oppervlakte 1.000 m2
budget 1.500.000 €

In het plan van het gebouw is een veelhoekige uitsnijding uit een rigoureus grid van CLT-schijven te lezen. De schijven hebben een lengte van 2 meter en een gelijke hart-op-hart en tussenafstand. De streeplijnen die de schijven in hun langsrichting tekenen, worden ingevuld met houten balken en vormen zo een reeks continue draaglijnen voor het dak. Dwars op die draaglijnen worden dan de CLT-panelen gelegd, die in 1 beweging het volledige gebouw overdekken. Er wordt regelmatig ongedwongen ingegrepen op het schema. Liftkernen en schachten nemen hun rol als schorende elementen, de schijven in de gevel die al te veel blootgesteld worden aan weersomstandigheden worden uitgevoerd in beton, er wordt een schijf weggelaten met het oog op ruimtelijke functionaliteit en waar de achtergevel vraagt om ranke kolommen wordt staal ingezet


SPATIE webdesign, Antwerpen