alle architecten vorige architect volgende architect
architect RAUM architecten
project nieuwbouw van een keermuur en een luifel voor een busstation, Aalst
status voltooid
periode 2006-2012
lengte 145m, uitkraging van 2,75m tot 4,90m
opdrachtgever De Lijn

Een vernagelde soilmix-wand werd uitgevoerd om een grondkering te realiseren ter vervanging van de oude spoorwegberm langs de treinsporen aan het station in Aalst. Langs de zijde van de stad is er een betonnen luifel gestort  als overdekking voor de  wachtenden. De keerwand maakt een golvende beweging langs de sporen  waardoor de uitkraging van de luifel varieert van 2,75m tot 4,90 m. De luifel en de kroonbalk werden in twee verschillende fasen gestort met een rustperiode van 54 dagen ertussen.  Om de vervorming van de 145m lange kroonbalk zoveel mogelijk te beperken werd de eerste stortfase met een tegenpeil uitgevoerd en kon de belangrijkste vervorming reeds opgenomen worden gedurende deze 54 dagen.


SPATIE webdesign, Antwerpen