alle projecten vorig publiek gebouw volgend publiek gebouw
architect Cuypers & Q architecten
project nieuwbouw van een sporthal en jongerencentrum, Lokeren
status voltooid
periode 2008-2013
oppervlakte 5.400 m2
budget 5.900.000 €
opdrachtgever Stadsbestuur Lokeren

De architect koos er voor om het jongerencentrum grotendeels onder de grond te situeren en de sporthal daar bovenop te bouwen. Op die manier komt de sporthal op hetzelfde niveau te liggen als de bestaande sporthal. Een passerelle maakt de verbinding met het bestaande zwembad.
Omwille van het beperkte budget werden de betonnen gevelpanelen gerealiseerd als een dubbele geïsoleerde holle wand: een sandwich-constructie die voorzien is van een betonnen gevelplaat en een betonnen binnenplaat met daartussen een isolatielaag als kern. Tussen de isolatieplaat en de binnenplaat bevindt zich een spouw die opgestort wordt op de werf en die de verschillende panelen doet samenwerken als een betonwand.
De vloer van de sporthal bestaat uit een dikke plaat van 40cm waarin alle HVAC-leidingen ingebouwd zitten die de onderliggende ruimten bedienen.


SPATIE webdesign, Antwerpen