alle architecten vorige architect volgende architect
architect Annelies Geens
project uitbreiding van een woning, Mortsel
status voltooid
periode 2012-2013
oppervlakte 53 m2
opdrachtgever particulier

Om de uitbreiding van deze rijwoning te realiseren, werd een ter plaatse gestorte betonplaat voorzien omdat die volledig als isotrope plaat kan afdragen op de beschikbare steunpunten.  Aangezien de plaat chemisch verankerd werd in het bestaande huis, kon de dikte zelfs beperkt worden tot 13cm en hoefde er slechts 1 staalkolom over de volledige ontwikkelde lengte van de getrapte achtergevel geplaatst te worden zodat die achtergevel zo open als mogelijk kon uitgewerkt worden naar de tuinzijde.  Aan de straatzijde werd de karakteristieke erker volledig nieuw opgebouwd om te voldoen aan de hedendaagse energienormen.


SPATIE webdesign, Antwerpen