alle architecten vorige architect volgende architect
architect VERS.A
project verbouwing van een opslaghal en nieuwbouw van een kantoorzone, Drogenbos
status in uitvoering
periode 2014 -
oppervlakte 10.200 m2
budget 900.000 €
opdrachtgever gemeente Drogenbos

In Drogenbos is achter het gemeentehuis een update gegeven aan de bestaande hal waarin de groendienst haar materiaal opslaat. Van de bestaande hal wordt de structuur van oude betonnen prefabspanten behouden. Hat dakprofiel wordt aangpast om lichthappers te integreren, door daarop driehoekvormige houten LVL-elementen te bevestigen. LVL is een houtachtig plaatmateriaal, te vergelijkbaar met multiplex. Achteraan komt een luifel, eveneens in LVL, die naast de hal op kolommen staat, maar door de hal rechtgehouden wordt.

Naast de hal komt een kleine kantoorzone. Daar wordt voor de nieuwe structuurelementen CLT aangewend. CLT zijn volhouten platen, samengesteld uit samengelijmde houten plankjes. Het materiaal werd resoluut verkozen omwille van haar duurzaamheid, zowel op ecologisch vlak als op vlak van robuustheid bij gebruik.


SPATIE webdesign, Antwerpen