alle projecten vorig publiek gebouw volgend publiek gebouw
architect UR Architects
project nieuwbouw van een buurtsporthal, Antwerpen
status voltooid
periode 2010 - 2012
oppervlakte 2017 m2
budget 2.000.000 €
opdrachtgever Stad Antwerpen

Het project omvat de nieuwbouw van een buurtsporthal bestaande uit een grote sporthal, een annex sportzaal, de kleedkamers met wasruimten en een magazijn voor de uitleendienst. Het plan is te lezen als een schikking van 3 hallen rondom een T-vormige zone die alle secundaire functies herbergt en de structurele 'ruggengraat' vormt.

De hallen zijn staalskeletstructuren waarbij de grote overspanningen telkens met eenvoudige samengestelde, isostatische liggers werden uitgevoerd. De dwarse stabiliteit wordt enerzijds door de winverbanden gegarandeerd, anderzijds leunen de zalen ook tegen de massieve T-zone. Extra aandacht werd besteed aan de fijne uitwerking van de hoeken van de hallen.


SPATIE webdesign, Antwerpen