alle projecten vorige woning volgende woning
architect Pascal François architects
project nieuwbouw van een woning, Aalst
status voltooid
periode 2013 - 2015
oppervlakte 450 m2
opdrachtgever privé

Het concept voor een woning in Aalst is helder en volgt de logica van haar indeling. Intieme zones worden ondergebracht in een opgetild, gesloten balkvolume, dat rust op en uitkraagt over vier dwarse betonnen schijven. Een vijfde schijf zorgt voor laterale stabiliteit. Om de uitkragingen mogelijk te maken en de structuur zo licht mogelijk te houden, krijgt het balkvolume een stalen vakwerkstructuur, bekleed met een baksteenparement en ingevuld met een houtstructuur. De gelijkvloerse verdieping, waarin leefruimtes ondergebracht zijn, staat in contrast met het gesloten balkvolume. Ze is licht en open, en gericht op het prachtige landschap van haar omgeving.


SPATIE webdesign, Antwerpen