alle architecten vorige architect volgende architect
architect ORG.
project uitbreiding van een woning, leuven
status voltooid
periode 2012 - 2014
oppervlakte 50 m2
opdrachtgever particulier

Met twee muren en een dak wordt een woning in het Leuvense uitgebreid.
Het dak is een staalplaat waarop een raster van in de hoogte varierende stalen vinnen gelast is. De plaat is 5mm dik, de vinnen zijn 80 mm dik en aan de randen slechts 60mm hoog. Het dak overdekt de eethoek, de zithoek en een overdekte buitenruimte.
De aanbouw is volledig open naar de tuin en verbetert de connectie door het bestaande hoogteverschil in haar ruimte-indeling op te nemen. Het dak bolt uit ter plaatse van de lager gelegen zithoek en definieert zo mee de ruimte. Door de positie van de uitstulping in het midden van het dak kan de plaat daar ook structureel van profiteren. Het nieuwe volume van bijna 6 meter diep en meer dan 8 meter breed, wordt overspannen zonder bijkomende structuurelementen, terwijl de rand bijzonder fijn gehouden wordt.


SPATIE webdesign, Antwerpen