foto's rechts Bas Princen
architect Office Kersten Geers David Van Severen
project nieuwbouw van een woning, Buggenhout
status voltooid
periode 2007-2010
oppervlakte 330 m2
opdrachtgever particulier

De vrijstaande woning bestaat uit telkens negen gelijke kamers op ieder niveau. Ze heeft een algemene funderingsplaat die op verschillende niveau's werd uitgevoerd al naargelang het een buiten- of binnenruimte betreft. Op het gelijkvloers vormt een kruis in metselwerk samen met een ritme van fijne kolommen in de zijgevels de dragende structuur. De breedplaatvloeren boven het gelijkvloers liggen enerzijds op de stalen L-profielen, anderzijds op het metselwerk. De volledige verdieping werd als een houtskeletstructuur uitgewerkt, waarbij de ruwbouw tevens de afwerking vormt.


SPATIE webdesign, Antwerpen