Godfried Verschaffel
architect Office Kersten Geers David Van Severen
project constructie van een bibliotheek voor Universiteit Gent, Gent
status afgerond
periode 2012-2014
oppervlakte 283 m2
lengte stalen kast: 55 m
hoogte stalen kast: 5.65 m
budget 300.000 €
opdrachtgever Universiteit Gent

In de nieuwe faculteitsbibliotheek ingenieurswetenschappen en architectuur van de Universteit Gent, worden de boeken in betreedbare wandkasten van een aantal verdiepingen hoog tegen de muren van de oude labozaal geschikt. De kasten zijn zo ontworpen dat de bibliotheek zelf gesloten kan zijn, zonder de ruimte te moeten sluiten, waardoor de zaal polyvalent inzetbaar blijft. UTIL dimensioneert de staalelementen, de bevestigingen in het geklasseerde gebouw, de fundering en zoekt, samen met de architect, naar een zo fijn en elegant mogelijke detaillering.

Laureaat Belgische Prijs voor Architectuur 2015, categorie ‘Eengezinswoningen en kleine interventies’ 
Laureaat Staalbouwprijs 2016, categorie 
'Specifieke elementen in staal'

award

SPATIE webdesign, Antwerpen