alle projecten vorig publiek gebouw volgend publiek gebouw
architect noA architecten
project verbouwing van het Vlasverzendhuis tot Vlasmuseum, Kortrijk
status voltooid
periode 2012-2014
oppervlakte 3500 m2
budget 1.200.000 €
opdrachtgever Stad Kortrijk

Het pakhuis werd tot een  museumgebouw verbouwd dat de industriële ontwikkeling van de vlasverwerking en de bijzondere stukken kant en damast tentoon stelt. De verbouwing hield de grondige renovatie van het bestaande historische gebouw en de toevoeging van een nieuwe dakverdieping in: een gouden loods op het dak.
De structurele ingrepen die nodig waren voor de verbouwing van het bestaande historische gebouw hielden de volgende ingrepen in: het lokaal versterken van de fundering, de controle van de draagkracht van de bestaande vloeren, het open- en toemaken van openingen voor trappen en liften, het versterken van het bestaande dak in functie van de nieuwe gebruikslast.
Voor de dakuitbouw bestudeerde UTIL de stabiliteit van het staalskelet.


SPATIE webdesign, Antwerpen