alle projecten vorig hors cat├ęgorie volgend hors cat├ęgorie
architect Nicolas Firket Architects
project bouwen van een atelier boven een huis, Brussel
status in uitvoering
periode 2010 -
oppervlakte 76 m2

Een nieuwe atelierruimte zweeft boven een bestaande rijwoning. De doos hangt tussen de bestaande wachtgevels, boven het bestaande dak en laat het huidige daklandschap ongestoord voortbestaan.
Het atelier hangt aan een reeks verticale UPN-profielen die in de achterliggende structuur van de wachtgevels verankerd zijn. De dakstructuur van het atelier is een staalkaart van zes verschillende spanten. Elk spant is gesneden uit een tot U-profiel geplooide staalplaat van 5 à 6 millimeter dik. Waar nodig zijn de drukzones verstevigd met opgelaste vinnen. De spanten worden zo rank mogelijk gehouden, door de houten roostering van het dak als kipverstijvers in te zetten.


SPATIE webdesign, Antwerpen