alle projecten vorig publiek gebouw volgend publiek gebouw
architect MDW Architecture
project nieuwbouw van een sportschool, Brussel
status voltooid
periode 2016-2022
budget 6.000.000,00 €
opdrachtgever Stad Brussel

In het centrum van Brussel, op een piepklein perceel geprangd tussen de achterzijde van een bouwblok en de spoorweg van de Brusselse Noord-Zuidverbinding ontwierp MDW architecture een sporthal. Het ontwerp bestaat uit twee volumes die zich zowel volumetrische als in hun constructiewijze onderscheiden. Het kleine volume van de polyvalente zaal bestaat uit een zelfdragende koepel van staalplaten. De sporthal heeft een meer klassieke stalen spantstructuur waarbij vooral aandacht werd besteed aan de gevelopbouw. Daar de gevelkolommen zowel binnen als buiten het verwarmd volume staan werd in bij de detaillering een thermische onderbreking in hun ziel verwerkt.


SPATIE webdesign, Antwerpen