alle projecten vorig openbare ruimte volgend openbare ruimte
Tim Van De Velde / Corentin Haubruge / Util
Corentin Haubruge
architect Kristoffel Boghaert
project realisatie van een bestemmingsgebied voor begraafplaats Schoonselhof, Antwerpen
status voltooid
periode 2010 - 2013
oppervlakte 370 m2 & 470 m2
budget 560.000 €
opdrachtgever stad Antwerpen

Heel het project werd gerealiseerd in prefabbeton, waarbij samen met de architect naar een doorgedreven standaardisatie van de samenstellende delen werd gezocht, die toeliet om de prijs te drukken en zo het project realiseerbaar te maken.  De uitkragende betonluifels steunen enerzijds op de afzonderlijke en identieke elementen die samen de urnenmuur vormen, en worden anderzijds het kantelen verhinderd doordat ze achteraan trekken aan stalen kokerprofielen die aan de funderingsplaat verankerd zijn tussen de achterzijde van de urnenmuur en het zichtmetselwerk rondom het paviljoen.


SPATIE webdesign, Antwerpen