alle architecten vorige architect volgende architect
architect JAVA architecten
project nieuwbouw van appartementen, Brussel
status voltooid
periode 2008-2013
oppervlakte 2300 m2
budget 2.500.000 €
opdrachtgever Stad Brussel - departement grondregie

Op een vrij moeilijk hoekperceel in de Brusselse Noordwijk werd een nieuw project met sociale woningen gerealiseerd.  Horizontale gangen werden vermeden door verschillende trappenhuizen te voorzien, zodat de appartementen handig in elkaar gevlochten zijn over verschillende niveaus en vloerpassen onderling.  Er werden ook interessante doorsteken en doorkijken georganiseerd naar het gemeenschappelijk binnengebied.  Structureel gezien werd alles opgelost met breedplaatvloeren die afdragen op silicaatstenen.  Gezien de aslijnen van de ondergrondse parkeergarage verder uit elkaar staan dan de aslijnen van de bovenliggende bebouwing, moesten die opgevangen worden door middel van een grid uit ter plaatse gestorte betonbalken boven kelderniveau.  Op de markante hoek van het bouwblok, kragen de bovenliggende bouwlagen uit over het gelijkvloers, om de winkelruimte daar zo open mogelijk te maken.


SPATIE webdesign, Antwerpen