alle architecten vorige architect volgende architect
architect HA-architecten
project verbouwing van een hoeve tot woning, Willebroek
status voltooid
periode 2007-2010
oppervlakte 230 m2
opdrachtgever particulier

De bestaande houten dakspanten moesten aangepast worden omdat de horizontale trekbalken anders zouden storen in de eerste verdieping. Om de spatkrachten van het dak toch te kunnen opnemen, werden daarom op het gelijkvloers nieuwe betonschijven geplaatst op een nieuwe fundering. De nieuwe vloeren zijn enerzijds opgebouwd uit een houten roostering en anderzijds uit in het zicht blijvende potten en balken, waarbij de potten geprofileerde Heraklith-platen zijn die als verloren bekisting dienen. Buiten werd een nieuwe carport geplaatst, bestaande uit staalkolommen met een uitkragende houten roostering.


SPATIE webdesign, Antwerpen