alle architecten vorige architect volgende architect
architect Friday Office
project nieuwbouw van een woning, Lier
status afgerond
periode 2014-2015

Het is een ontwerpvisie die  altijd rechtstreeks impact heeft op het ontwerp van de ingenieur: De grens tussen binnen- en buiten zoveel mogelijk laten vervagen en op die grens dus zoveel mogelijk als hinderlijk ervaren verticale lijnen elimineren. Het is telkens een nieuw vraagstuk, afhankelijk van de context en het ontwerp. Voor deze woning zat de opportuniteit in de slaapkamers die boven de open te maken ruimtes zitten. De kamers zijn als een doos, die tussen twee betonnen schijven opgehangen is. De betonnen schijven zijn dubbelhoog, kragen uit aan de tuinzijde van het gebouw, en hebben zich verder zoveel mogelijk in de architectuur geschikt.


SPATIE webdesign, Antwerpen