alle architecten vorige architect volgende architect
architect bureau d'architecture Ledroit, Pierret & Polet
project renovatie van een bestaand gebouw tot opleidingscentrum en de constructie van een buitentrap, Brussel
status voltooid
periode 2010-2013
budget 300.000 €
opdrachtgever Franse Gemeenschap

De stalen buitentrap ontsluit de nieuwe opleidingsklassen in het gerenoveerd bijgebouw en is tevens een vluchtweg voor het hoofdgebouw. De trap is samengesteld uit volstalen vierkante en rechthoekige stalen elementen. De trap wordt op het gelijkvloerse niveau ondersteund door slechts één betonnen sokkel. Om obstakels in de vluchtweg te vermijden bestaat de constructie uit een vakwerkligger die de grote overspanning vanaf de sokkel tot aan het hoofdgebouw in één keer neemt. Elders werd de trap opgehangen aan het bestaande bijgebouw, echter niet zonder integratie van liggers en trekkers om uitscheuren van het gevelvlak te voorkomen.


SPATIE webdesign, Antwerpen