alle architecten vorige architect volgende architect
architect BCF-Architecten
project verbouwing van een woning, Halle
status voltooid
periode 2010-2012
oppervlakte 110 m2
opdrachtgever particulier

De woning bevindt zich op een uiterst smal perceel tussen 2 bestaande woningen. De beide scheimuren zijn dragend en daartussen liggen houten vloeren. De voorgevel is slechts 'façade'. Het zaagtanddak werd vormgegeven als 3e gevel. Een dubbel hoge ruimte met de trap zorgt voor licht en lucht centraal in de woning. De trappartij met passarellen vormt de schakel tussen de verschillende vertrekken en is volledig uitgevoerd in CLT panelen.

Laureaat STePS, Stedelijke Prijs voor Stadsverfraaiing 2012, Halle.

Belgische Prijs voor Architectuur en Energie 2013, Themaprijs ' prijs voor het meest creatief daglichtgebruik in architectuur, uitgereikt door 'VELUX'.

award

SPATIE webdesign, Antwerpen