recht : Tim Van De Velde
architect Atelier Vens Vanbelle
project nieuwbouw van een kantoor met woningen, Gent
status voltooid
periode 2009-2011
oppervlakte 600 m2
opdrachtgever particulier

Op de plaats van een afgebrande verkleedklerenwinkel in het centrum Gent werd een nieuw Piranesiaans ontwerp gerealiseerd rondom een centrale binnenpatio met de verschillende toegangstrappen. Die patio trekt bovenaan extra licht via een spiegelend oppervlak op een overhangende muur. Constructief gezien werden alle platen ter plaatse gestort zodat de verspringing van draaglijnen, kleine uitkragingen, het aansluiten van hellingen en trappen, de verschillende splitlevels en dergelijke geen probleem vormen. De achtergevel van het bestaande pand is vrijstaand gehouden en horizontaal verankerd aan het nieuwe gebouw.

Laureaat bis-architectuurwedstrijd 2013 en prijs voor architectuur van de provincie West-Vlaanderen 2015, ‘spécial Archipelprijs JONG!'

award

SPATIE webdesign, Antwerpen