alle projecten vorige collectieve woning volgende collectieve woning
architect Architectenburo Jef Van Oevelen
project nieuwbouw van een rust- en verzorgingstehuis, Duffel
status voltooid
periode 2012-2014
oppervlakte 8.300m2
budget 8.745.000 €

De Peerle is een zorgcomplex in Duffel dat een aantal verschillende programma’s verenigt, die elk hun eigen ruimtelijke eisen en daaruit volgend een eigen structurele logica hebben. Als die verschillende programma’s gestapeld worden, is het de uitdaging om de structurele ritmes op elkaar af te stemmen. Op het gelijkvloers zitten open functies waaronder een dagcentrum. De twee bouwlagen daarop herbergen 54 assistentiewoningen, die een kleinere korrel vragen. Ondergronds is een parking voorzien. In de Peerle worden de lasten boven het gelijkvloers herverdeeld door een dikke betonnen plaat, naar kolommen die afgestemd zijn op het structurele ritme van de parking. Daardoor hoefde de architect de indeling van de assistentiewoningen niet af te stemmen op de strenge structurele ritmering van de onderliggende bouwlagen


SPATIE webdesign, Antwerpen