alle architecten vorige architect volgende architect
architect architecten de vylder vinck taillieu
project (af)bouw van een psychiatrisch centrum, Melle
status voltooid
periode 2016
oppervlakte 1800 m2

Een ver doorgedreven participatietraject voor de bestemming van een gebouw op site van het psychiatrisch centrum PC caritas, resulteert in een onverwacht voorstel. De reeds ruïneuze toestand van het gebouw wordt aangegrepen om er verschillende geborgen buitenruimtes in te maken. UTIL is gevraagd er op toe te zien dat de ingrepen op het gebouw (op dat moment) geen gevolgen zouden hebben voor haar globale stabiliteit. Wie zo verregaand knipt in een gebouw moet zijn hoofd er bij houden. Vloeren doen bijvoorbeeld evenzeer hun werk als horizontale steun voor wanden, als dat ze ruimtes overspannen.

Zilveren Leeuw Biënnale Venetië 2018

award

SPATIE webdesign, Antwerpen